• Winda
  • Duży pokój
  • Gabinet
  • Łaźnia
  • Spiżarnia
  • Garderoba

Sałatka ze śliwkami, nasionami chia i pomidorowo - czosnkowym sosem EKO

Owocowo - warzywne sałatki często pojawiają się w moim menu. Przy okazji planowania zakupów i jadłospisu -KLIK, zastanawiam się, z jakich produktów mogłabym skomponować smaczną kompozycję. Do moich ulubionych 'mieszanych' sałatek, należy orzeźwiająca z truskawkami i miętą na bazie pysznego, nieco egzotycznego sosu i ta z roszponką, pomarańczą sycylijską i suszoną śliwkąTo pyszne i pełne witamin pomysły na wakacyjny posiłek, lub lunchbox do pracy.

'Główną bohaterką' mojej nowej sałatkowej mieszanki jest śliwka węgierka, która w połączeniu z malinowymi pomidorami naprawdę rozpieszcza podniebienie! Do sałatki dodałam sos pomidorowo - czosnkowy Dary Natury, skomponowany z ekologicznych przypraw, który odkryłam przy okazji wizyty w sklepie zielarskim. To świetna alternatywa dla napakowanych chemią gotowców z supermarketów. Łapcie przepis!


Niezbędne produkty:

- sałata masłowa
- 2 pomidory malinowe
- garść pomidorków koktajlowych
- 6-7 śliwek węgierek
- ocet balsamiczny
- oliwa z oliwek/ olej rzepakowy
- sos pomidrowo - czosnkowy EKO, Dary Natury


Przygotowanie:

Warzywa i śliwki umyć i osuszyć, pokroić pomidory w kostkę, usunąć pestki ze śliwek, przełożyć do miski. Przygotować sos i dodać go do sałatki 15 minut przed podaniem. Posypać nasionami chia, skropić octem balsamicznym.

Smacznego!

Co sądzicie o owocowo - warzywnych sałatek? Lubicie takie mieszanki?




    Standardowe Komentarze
    Komentarze Facebook

0 komentarze:

Publikowanie komentarza