• Winda
  • Duży pokój
  • Gabinet
  • Łaźnia
  • Spiżarnia
  • Garderoba

Ryż z jabłkami, cynamonem i imbirem. #fit

Odchudzona wersja tradycyjnego ryżu z jabłkami, to prawdziwy hit! Zdrowy, pełen witamin, mikro i makroelementów ryż brązowy, powinien na stałe zagościć w każdym menu! W połączeniu z bogatym w błonnik jabłkiem, tworzy zdrowe, pełnowartościowe danie.  Nutka cynamonu i imbiru, dodają potrawie charakteru i zapewniają niepowtarzalne walory smakowe. Idealne danie do pracy i szkoły. Spróbujecie?



Niezbędne produkty :

- 1 porcja ryżu brązowego
- 3 jabłka średniej wielkości
- 3 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka imbiru
- 3 łyżeczki cukru trzcinowego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- [opcjonalnie] 2/3 kostki czekolady deserowej

Przygotowanie:

Ugotować ryż. Umyć, obrać jabłka i zetrzeć na tartce. Starte jabłka dusić pod przykryciem kilka minut, w razie potrzeby dolewając odpowiednią ilość wody. Doprawić cukrem, cynamonem i imbirem, wymieszać. Ugotowany ryż przełożyć na talerz lub do lunchboxa, dodać jabłka, doprawić jogurtem, ozdobić czekoladą. Gotowe :)

__________________________________________________________________

Szybko, pysznie, zdrowo i do tego fit! Lubicie takie przepisy?



    Standardowe Komentarze
    Komentarze Facebook

0 komentarze:

Prześlij komentarz