• Winda
  • Duży pokój
  • Gabinet
  • Łaźnia
  • Spiżarnia
  • Garderoba

Jak przygotować lunchbox do pracy w 5 minut? #przepis

Do niedawna przygotowywanie posiłków do pracy kojarzyło mi się z długim i mozolnym procesem. Chcąc go uniknąć, zamawiałam coś na szybko, albo raczyłam się słodkimi bułkami i batonikami. Błądziłam! W związku z podjętym miesiąc temu fitnessowym wyzwaniem  - więcej TU, postanowiłam zrobić 'dietetyczny rachunek sumienia' i podreperować swój jadłospis. Okazuje się, że wystarczy pomysł, dobra organizacja i trochę chęci, aby cieszyć się zdrowym i wartościowym posiłkiem w pracy!

Dzisiejszy wpis rozpoczyna nową serię postów z przepisami na lunchboxy, które będą publikowane w Spiżarni. Mam nadzieję, że zainspiruję Was do 'tworzenia' własnych, pysznych pudełek-). Na pierwszy ogień wjeżdża sałatka ze szpinakiem, pomarańczą i żurawiną :-) .



Niezbędne produkty:

- pół małej sałaty lodowej
- 2 garści szpinaku
- 2 pomidory
- pomarańcza
- pół kostki sera feta
- garść żurawiny

Składniki na sos:

- 3 łyżki oliwy z oliwek
- pół łyżeczki octu balsamicznego
- dwie łyżeczki soku z pomarańczy
- pół łyżeczki miodu
- sól
- pieprz świeżo mielony

Przygotowanie:

Sałatę i szpinak umyć i osuszyć. Umieścić w lunchboxie. Pokroić pomidory, pomarańczę i ser feta. Układać po kolei, warstwami. Dodać pokrojoną w kostki fetę, posypać żurawiną. Przygotować sos: zmieszać oliwę z octem i miodem, dodać sok z pomarańczy,  dodać sól i pieprz według uznania. Doprawić sałatkę sosem na 10 minut przed spożyciem.
Smacznego!

_________________________________________________________________

Przygotowanie sałatki nie powinno Wam zająć więcej niż 5 minut, a satysfakcja z konsumpcji pysznego, zdrowego i wartościowego posiłku w pracy, będzie ogromna. Lubicie przepisy na szybkie w przygotowaniu dania?




    Standardowe Komentarze
    Komentarze Facebook

0 komentarze:

Prześlij komentarz