• Winda
  • Duży pokój
  • Gabinet
  • Łaźnia
  • Spiżarnia
  • Garderoba

Szybkie i proste rogaliki z ciasta francuskiego z krówką - dla początkujących amatorów pieczenia. #przepis

Pyszna i przede wszystkim łatwa w przygotowaniu propozycja na deser dla początkujących amatorów pieczenia. Gotowe ciasto francuskie, które w składzie zawiera tylko mąkę pszenną, masło i sól, to doskonała alternatywa dla osób zabieganych lub rozpoczynających przygodę z gotowaniem. Rogaliki z krówkowo - brzoskwiniowym nadzieniem? Poezja! Przy okazji - pamiętajcie, że słodkie przekąski od czasu do czasu, to nie grzech! Uważajcie na restrykcyjne diety, wszystko jest dla ludzi. A w ramach przestrogi, zerknijcie na mój wywiad z Sandrą, wpadła w bulimię - TU.
Więcej przepisów w zakładce Spiżarnia i na moim IG @basssement , zapraszam:).


Niezbędne produkty:

- gotowe ciasto francuskie z dobrym składem - np. Frosta,  
- ok. 8 krówek
- pół brzoskwini
- cukier puder do ozdoby

Sposób przygotowania:

Ciasto rozłożyć, przekroić wzdłuż na pół, następnie podzielić na trójkąty. Przy szerszej części każdego trójkąta dodać pokruszone wcześniej krówki i pokrojone cieniutko plastry brzoskwini - nie nakładać za dużo nadzienia, aby się nie "wylało". Zawijać od szerszej do węższej strony i formować półksiężyce. Posmarować wierzch wodą, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piec 15 - 20 min na 180/200 stopni, aż do momentu kiedy rogaliki nabiorą złotego koloru.



Korzystacie z tzw. "gotowców", jak np. ciasto francuskie? Ja staram się unikać produktów ze ultrachemicznym składem - na szczęście na rynku coraz więcej jest artykułów spożywczych, których skład nie wpływa negatywnie na zdrowie - dobrym przykładem jest właśnie ciasto francuskie Frosty, lub z Auchan. Smacznego!





    Standardowe Komentarze
    Komentarze Facebook

0 komentarze:

Prześlij komentarz